Gaming Новини Други Технологии

Microsoft планира да докара Xbox Live към Switch, Android и iOS.

08.02.2019

author:

Microsoft планира да докара Xbox Live към Switch, Android и iOS.

Microsoft разкри планове за въвеждане на Xbox Live в повече платформи и разширяването й.

В GDC 2019 през март Microsoft ще бъде домакин на сесия на разработчици, за да разкрие предстоящия Xbox Live SDK, който ще предостави услугата за Android, iOS и Nintendo Switch. Описанието на сесията стана по-рано и обещава на участниците първи поглед към SDK.

„Вижте първи SDK, за да дадете възможност на разработчиците на игри да свържат играчи между iOS, Android и Switch в допълнение към Xbox и всяка игра в Microsoft Store на компютри с Windows“, се казва в него.

Това теоретично би позволило на PC, Xbox One, Switch и мобилните игри да съществуват заедно и да споделят една и съща услуга за мултиплеър, гласови съобщения и постижения, позволявайки на собствениците на някоя от тези платформи да играят заедно. Самата идея не е точно радикална, Microsoft вече изисква влизане в сметката на Xbox Live, когато играе Minecraft на всяка платформа, с изключение на PlayStation. В момента, играчите, които използват най-актуалната версия на Minecraft на PC, могат свободно да се присъединят към игри, хоствани от други платформи.

Във всеки случай, това е голям ход за Microsoft и може да не видим напълно плодовете до следващото поколение.

Благодарим на DanchoPopa за новината! 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *