Технологии

Най-новият драйвер на AMD увеличава производителността на World War Z с до 24%!

18.04.2019

author:

Най-новият драйвер на AMD увеличава производителността на World War Z с до 24%!

На 16ти този месец AMD пусна Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.4.2 драйвер с подобрена поддръжка за World War Z и Anno 1800 игрите.

Adrenalin Edition 19.4.2 се очаква да предложи подобрение на производителността за World War Z с до 19% за AMD Radeon RX Vega 64 и до 24% за AMD Radeon VII. Разбира се, действителните подобрения варират от компютър до компютър, но цифрите на AMD най-малкото предлагат оценка за това колко по-добре драйверът 19.4.2 се представя в заглавието в сравнение с предшественика си. Компанията не обособи точни цифри в проценти за подобренията в Anno 1800.

Подобрената поддръжка за World War Z и Anno 1800 следва общата тенденция на фирмите производители на видеокарти да пускат драйвери за най-новите заглавия. Двете игри дебютираха на 16ти, така че има смисъл AMD да се уверят, че техните видеокарти предлагат най-добро представяне още със старта им.

Nvidia наскоро разшири тази концепция извън игрите с въвеждането на своята програма Creator Ready Driver, насочена към творческите професионалисти, оптимизирайки драйверите си освен за конкретна игра, но и за творчески програми за максимален резултат. Би било интересно да видим AMD да направи същото, защото геймърите вече не са единствените, които купуват видеокарти от висок клас.

За съжаление изданието на Adrenalin Edition 19.4.2 не е ограничено до подобрения в производителността по време на игра и AMD също така предупреди за следните проблеми:

  • Потребителите на AMD Radeon VII могат да усетят трептенето на екрана в настройките на няколко монитора на работния плот или докато приложенията се изпълняват.
  • Приложението Netflix на Windows Store може да показва трептене на дисплея по време на възпроизвеждане на видео на някои монитори, поддържащи HDR.
  • Наслагването на метриките на производителността и измервателните уреди на Radeon WattMan могат да изпитат неточни променливи показания за AMD Radeon VII.
  • Наслагването на показателите за ефективност може да изпитва периодично трептене при възпроизвеждане на защитено съдържание, като тази функция е активирана.
  • Потребителите на геймърския лаптоп Asus TUF Gaming FX504 могат да изпитат системна нестабилност, когато е свързан безжичен дисплей.

Дали тези потенциални проблеми надвишават подобренията в производителността в World War Z и Anno 1800, ще варира от човек на човек.

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *