Технологии

NAND flash цените продължават да падат надолу

07.05.2019

author:

NAND flash цените продължават да падат надолу

Ниските цени на NAND flash паметите не показват никакви признаци за покачване, въпреки оптимизма за възстановяването на търсенето им през втората половина на 2019 г., според източници от индустрията.

Те смятат, че смартфон пазара ще нарасне значително през втората половина на 2019 г., което значи, че и потреблението на NAND flash памети ще се увеличи значително. Очаква се също така възстановяване при пазара на сървъри и центрове за данни, което е друг фактор за растежа на пазара на паметта.

Въпреки това цените на NAND flash паметите се очаква да продължат да намаляват през втората половина на 2019 г., предупредиха източниците. Цените вече са се доближили до паричните разходи за производството им, споделят производителите.

Условията на световната търговия все още са неблагоприятни за търсенето на крайния пазар, заявиха източниците, добавяйки, че търсенето на продуктите им от страна центровете за данни също е в застой.

Цените на NAND flash паметите ще продължат да падат, но с по-бавни темпове през втората половина на 2019 г., според Wallace Kou, президент и главен изпълнителен директор на Silicon Motion Technology.

Източник: digitimes.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *