Технологии

Новият HTC VIVE Cosmos

28.06.2019

author:

Новият HTC VIVE Cosmos

HTC представи първите спецификации на предстоящите си Vive Cosmos VR очила, които за пръв път представи на CES по-рано тази година. Vive Cosmos е VR слушалка, за компютър, която ще използва шест вградени камери за проследяване, подобно на Oculus Rift S.

По-рано тази седмица Facebook страницата на HTC Vive Cosmos демонстрира своя нов дизайн – а именно флип-дизайн, който ще позволи да видите обкръжението си, без да сваляте очилата, и модулен панел, за който все още не знаем много.
Имаме още няколко подробности преди пълното разкриване на спецификациите, планирани за следващата седмица:

Vive Cosmos ще има LCD дисплей с комбинирана разделителна способност от 2880×1700 (1440×1700 на око), която е по-висока от тази на Rift S (1280×1440 на око) и индекс очилата на Valve (1440×1600 за око).

Тийзъра на HTC показва и следния текст – „опитайте VR при 90 кадъра в секунда“, което предполага, че честотата на опресняване е 90 Hz – по-висока от Rift S (80 Hz), но по-ниска от индекса на Valve (120 Hz).

Най-интересното в дизайна на Vive Cosmos е модулната предна плочка, която може да бъде извадена и подменена. Досега не сме виждали никакви други опции за какво може да се използва този панел.
Както се вижда, две от шестте камери на Cosmos са разположени на предния панел, така че потенциалните бъдещи заместители биха могли да добавят повече камери или някакъв друг сензор към слушалките, без да се налага да заменят всичко.

И накрая, имаме и нов дизайн на контролера, въпреки че не изглежда много по-различен от повечето VR контролери.
Те не разполагат с никакъв тип проследяване на пръстите, подобно на Valve Index-a.
Как ли ще се справи HTC VIVE Cosmos срещу другите VR слушалки? Очакваме да разберем в най-скоро време.

Източник: pcgamer.com

Благодарим на Kikoncho за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *