Технологии

Nvidia може би разработва два нови Shield TV модела

08.08.2019

author:

Nvidia може би разработва два нови Shield TV модела

Nvidia най-накрая може и да покаже някаква любов към своя Shield TV. Телевизионната кутия е от години на пазара като последната ѝ актуализация на хардуера е от 2017 г., но XDA-разработчиците съобщиха вчера за  доказателства, че Nvidia може да обнови скоро своя Shield.

Някои от тези доказателства бяха открити миналия месец, когато Федералната комисия за комуникации (FCC), която регулира телекомуникационните устройства в САЩ, сподели нови записи, включващи устройството “Nvidia Shield”. Тези документи се отнасят до “NVIDIA Corporation SHIELD Android TV Game Console P3430.” В момента наличната версия на Shield-a е модел P2897, което означава, че модел P3430 би могъл да бъде ново поколение на сет топ бокса на Nvidia.Друга регистрация пък е свързана с P2897, така че Nvidia също можеше да освежи и текущия Shield TV.

XDA-Developer-ите заявиха, че са намерили препратки в изходния код  на Nvidia за софтуера Shield Experience 8.0 на ново устройство, наречено „sif“. Тези референции подсказват, че Nvidia планира да пусне Shield, който добавя поддръжка за SD карти, но премахва USB поддръжката и поддръжката за TV Tuner. Тези промени могат да намекват за други хардуерни ревизии но дори и сами по себе си, те биха били достатъчни, за да гарантират нов модел.

източник: tomshardware.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *