Технологии

NVIDIA Quadro RTX видео карти в лаптопи!

09.05.2019

author:

NVIDIA Quadro RTX видео карти в лаптопи!

Изглежда, че NVIDIA подготвя мобилни варианти на своите базирани на Turing архитектурата графични карти Quadro RTX.
Очаква се да бъдат включени в редица мобилни работни станции, тип преносими компютри, включително предстоящите продукти от серията Precision Mobile Workstation на Dell.

Най-новият leak отново идва от Tweakers – известни с подобни информационни течове в света на хардуера. Новите видео карти са специфични за портфолиото на ноутбуците на Dell, които включват сериите Precision и Latitude. Има някои ключови характеристики, които може да се очакват от предстоящата гама, като например новите мобилни Quadro RTX карти, които ще се част от тяхната Precision линия преносими компютри.

Според информацията от сравнителната таблица на Dell, ще има поне два мобилни варианта на Quadro RTX графичните ускорители. Те ще бъдат включени в Precision 7540 и Precision 7740 моделите на Dell.

Спецификациите на новите мобилни GPU-та от NVIDIA Quadro RTX серията не са известни, тъй като те могат да бъдат използвани в много различни конфигурации на графичния процесор, отколкото настолните TU106 базирани RTX 2060 и RTX 2080.
Entry-level Quadro RTX 4000 видео картата в настолен вариант е базирана на TU104 чипа и има общо 2304 ядра и 8 GB GDDR6 памет.

NVIDIA Quadro RTX базираните мобилни графични процесори определено ще дадат добър тласък в производителността на мобилните работни станции . Очаква се те да стартират през третото тримесечие на 2019 г., така че очакваме да чуем подробности за спецификациите им скоро.

Източник: wccftech.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *