Gaming Новини Технологии

Nvidia Ray Tracing за 10-тата генерация Pascal видеокарти, нови демота на игри.

15.04.2019

author:

Nvidia Ray Tracing за 10-тата генерация Pascal видеокарти, нови демота на игри.

Поддръжката на Ray Tracing- официално се разширява до предишната генерация видеокарти на Nvidia Pascal (10та серия) + 1660 и 1660 Ti, като за да го достъпите трябва да изтеглите последната версия на необходимите за целта driver-и от GeForce.com или GeForce Experience.

За да добие смисъл тази статия за хората, които не са запознати с естеството на Ray Tracing-а, с най-прости думи това е техника за рендиране, която произвежда фотореалистични графики с реалистично осветление и сенки. Процесът отчита физическите свойства на визуализираните обекти и техния материален състав, за да симулира точно как светлината взаимодейства с тях, включително нивото на отражение на светлината, пречупването или абсорбцията й.

Освен съществуващите заглавия като Tomb Raider, Metro Exodus и Battlefield V, които използват Ray Tracing-a, вече има три допълнителни такива в демонстрационен вариант, достъпни за широката публика: Justice, Star Wars Reflections, които ще са достъпни в GeForce.com и Atomic Heart.
Така че, ако имате Nvidia Pascal видеокарта от „ниския клас“ – 1060 до флагмана от предишното поколение – 1080 Ti и сте любопитни как работи и изглежда Ray Tracing-a като feature, може да изтеглите тези безплатни demo-та и да се уверите сами.


Освен новите driver-и и demo-та, Nvidia обясни още по-подробно за различните му аспекти, употреби и кои видове са повече или по-малко взискателни към хардуера.

Advance Reflection

Компанията твърди, че отраженията като аспект на Ray Tracing-a могат да бъдат доста не взискателни към хардуера, особено ако няма много от тях по екрана ни или са на равна повърхност, като например локвите в Battlefield V. Но ако отраженията са по усъвършенствани и са на извита и не чак толкова гладка повърхност могат да бъдат много по-взискателни и натоварващи за GPU-то ни. Atomic Heart изглежда да бъде основната демонстрация на това в момента.


Shadows

Сенките, както е показано в Shadow of the Tomb Raider и Justice, също могат да бъдат много по-взискателни, ако има множество източници на светлина.


Ambient Occulusion

Оклузията на околната среда (в случая се има в предвид, когато даден предмет закрива източника на светлина и отразява частици от нея върху други предмети )се управлява сравнително най-добре от Ray Tracing-a и не е толкова взискателен към хардуера, защото е локализирана само в определени области. Star Wars Reflections е добра демонстрация на околна оклузия, но Nvidia твърди, че също така използва много напреднала технология за отраженията, което може да представлява проблем за не-RTX картите.


Global illumination

Глобалното осветление, което може да наблюдавате най-добре в Metro Exodus е може би най-взискателният аспект на Ray Tracing-a, защото сянката на всеки обект, всеки пиксел, може да се променя от обектите около него, така че не очаквайте да използвате тази функция с добър FPS и “High” или “Ultra” настройки без RTX карта.


Nvidia твърди, че по-голямата част от натоварването причинено от Ray Tracing аспектите се обработва от GPU-то, а не от процесора. Така че вероятно няма да усетите значителна разлика в резултати, ако използвате Core i7-7700K вместо Core i9. Все още няма информация относно поддръжката на Ray Tracing при ползването на две видеокарти свързани в SLI.

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

One Comment
  1. Димитър

    Намирам го за полезна информация. Благодаря!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *