Други

Сериалът The Witcher пристига тази година

22.04.2019

author:

Сериалът The Witcher пристига тази година

Вече е потвърдено, че The Witcher Netflix series ще се появи в популярната стрийминг платформа през последното тримесечие на годината.

Адаптацията на Netflix е базирана върху полската серия романи на Анджей Сапковски и вдъхновена от познатата на всички ни игра The Witcher series. Сериала няма да е базиран на играта, но сме убедени, че всички тайно ще следим за прилики с някои от най-запомнящите се сцени разиграни в RPG-то.

От известно време в Netflix има местенце на което можем да прочетем: “Вещерът, Гералт, мутирал ловец на чудовища, който се бори да намери своето място в свят, в който хората много често са по-зли и от зверовете.“. Не е много, но е нещо. Очаква се сериалът да бъде с продължителност 8 епизода. В него освен Henry Cavill като Geralt, ще видим и Ciri изиграна от Freya Allan, Anya Chalotra в ролята на Yennefer и Anna Shaffer като Triss, както и други познати персонажи.

Сапковски работи по сериала като творчески директор и още през 2017 г. по време на анонса, той изказа своето вълнение: “Развълнуван съм от това, че Netflix ще прави адаптация на моите книги, и то оставайки верни на идеята и темите, с които съм прекарал повече от 30 години в писане. Вълнувам се от усилията ни заедно, както и за екипа, събран да вдъхне живот на тези герои.“

Благодарим на Димитър Стоев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *