Технологии

Висок ръст в продажбите на AMD през 2019 г.

08.04.2019

author:

Висок ръст в продажбите на AMD през 2019 г.

AMD очаква значителен ръст в печалбите си през втората половина на 2019 г.
Освен успеха на настолните си Ryzen процесори и VEGA видеокарти,
тех. гиганта отчете огромен скок и в продажбите на процесори за лаптопи и сървъри, ниша в която AMD доскоро участваше много бегло.

Трето поколение Ryzen процесори с новата Zen 2 архитектура и съответните X570 чипсети ще бъдат представени на Computex 2019 в края на Май. Новите сървърни процесори на AMD, с кодово име Rome, ще започнат да се доставят в средата на 2019 година, а следващо поколение графични процесори Navi също ще направи своя дебют през третото тримесечие и всички чипове ще бъдат изработени по 7nm процес. Всичко това сумирано се предполага, че ще изстреля AMD още по-нагоре.

Благодарение на успеха на своите процесори от серията Ryzen, делът на AMD в пазара на настолни компютри нарасна драматично. Процесорите на EPYC сървъри също отбелязаха рязък ръст на пазарния дял от 1% през четвъртото тримесечие на 2017 г. до 3,2% през четвъртото тримесечие на 2018 година.

Поради недостига на процесора на Intel, Hewlett-Packard (HP) и Lenovo работят с процесорите на AMD за техните преносими компютри от втората половина на 2018 г., докато Asustek Computer адаптира AMD в няколко от своите геймърски лаптопи, постигайки по-добри резултати от очакваните.Acer и HP използват платформата на AMD за своите Chromebook. С нарастващото приемане, AMD се очаква отрази растеж на делът си в пазара на преносими компютри.

Източник: digitimes.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *