Технологии

AMD дарява EPYC процесори и графични процесори AMD Radeon Instinct на стойност 15 милиона долара за изследване на COVID-19

22.04.2020

author:

AMD дарява EPYC процесори и графични процесори AMD Radeon Instinct на стойност 15 милиона долара за изследване на COVID-19

AMD създадоха HPC фонд за борбата срещу COVID-19, за да осигури на научноизследователските институции компютърни ресурси за ускоряване на медицинските изследвания  за COVID-19 и други заболявания. Фондът ще включва първоначално дарение от 15 милиона долара високопроизводителни системи, захранвани от процесори AMD EPYC и графични процесори AMD Radeon Instinct на ключови изследователски институции.


Лиса Су, изпълнителен директор на AMD:

“Гордея се също, че миналата седмица AMD се присъедини към компютърния консорциум  за борба с COVID-19. Това е уникално частно-публично усилие, оглавявано от Службата за наука и технологии на Белия дом, Министерството на енергетиката на САЩ и IBM за събиране на правителствени, индустриални и университетски лидери, които доброволно освобождават свободно време и ресурси за суперкомпютри от световна класа да помогнат в борбата с глобалната пандемия.”


AMD допринася с технологични и технически ресурси, включително и с AMD Radeon ™ Instinct MI50 ускорители и поддържащи ресурси за системата „Corona“ в Националната лаборатория на Лорънс Ливърмор. Тези ресурси почти удвояват пиковата производителност на системата, осигурявайки допълнителна изчислителна мощност за молекулярно моделиране в подкрепа на изследвания срещу COVID-19.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *