Технологии

AMD съобщиха за откраднат графичен код

01.04.2020

author:

AMD съобщиха за откраднат графичен код

AMD пусна изявление, че са намерили част от техния IP, публикуван онлайн, с доклади, които показват, че информацията се отнася до изходния код за Big Navi и Arden GPU.

Уебсайтa Torrentfreak твърди, че се е свързал с хакера, получил данните. Той споделя, че информацията е на стойност 100 милиона долара и търси наддавачи. Хакерът твърди, че незашифрованата информация е намерена в компютър / сървър, хакнат oт него. Самите AMD съобщават, че през декември 2019 г. са се свързали с някой, който твърди, че има „тестови файлове за множество от нашите настоящи и бъдещи графични продукти“. Тази информация беше частично пусната онлайн, но оттогава е премахната.

AMD подаде „поне две предизвестия за сваляне“ срещу репозитори на Github, които съдържаха откраднатия изходен код за фирмените графични процесори Navi 10, Navi 21 и Arden. Последният захранва предстоящите конзоли на Xbox Series X на Microsoft, докато Navi 21 се смята за дизайн за графичните процесори RDNA 2 ‘Big Navi’.


“Въпреки че сме наясно, че извършителят има допълнителни файлове, които не са били публично достояние, ние вярваме, че откраднатият графичен IP не е основен за конкурентоспособността или сигурността на нашите графични продукти.  Работим в тясно сътрудничество със служителите на реда и други експерти, като част от продължаващо наказателно разследване “, казаха от AMD.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *