Технологии

AMD ZEN3 ще има съпорт за B450 и X470

21.05.2020

author:

AMD ZEN3 ще има съпорт за B450 и X470

AMD обявиха, че чипсетите B450 и X470 могат да станат съвместими с новата генерация „Zen 3“ процесори.

Тъй като AMD се насочват към  нова архитектура, има значителни технически предизвикателства, пред които е изправен дълголетният AMD Socket AM4. Например, наскоро беше обявено, че гнездото няма да поддържа „Zen 3“ на дънните платки от серията AMD 400 поради сериозни ограничения в капацитета на SPI ROM. Това не е първият път, когато техническа пречка се появява, предвид възрастта на сокета.

В крайна сметка, разработчиците обявиха ,че ще разработят и дадат възможност на техните партньори да използват кода нужен за Zen 3 в избрани бета BIOS-и за дънните платки AMD B450 и X470.
Тези незадължителни актуализации на BIOS, ще деактивират поддръжката за много съществуващи модели AMD Ryzen ™ Desktop процесори, за да предоставят необходимото ROM пространство.
Избраните BIOS-и ще позволят еднопосочен път за ъпгрейд към новата архитектура, идваща по-късно тази година. Потребителите няма да могат да се върнат към по-стара версия на BIOS-а.
За да се намали потенциала за объркване, идеята е да се даде възможност за изтегляне на BIOS само на проверени клиенти с дънни платки от серия 400, закупили нов настолен процесор. 

AMD продължават да препоръчват на клиентите да изберат дънна платка от серията 500 за най-добра производителност и функции с техните  нови процесори.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *