Технологии

ASRock и силното им партньорство с AMD

12.02.2020

author:

ASRock и силното им партньорство с AMD

Базираната в Тайван ASRock, отчита силни приходи поради простия ефект – AMD Ryzen . ASRock, след като видяха, че приходите им през 2019 г. нарастват с 31,61% за годината до рекордно високите $ 443,16 милиона, се очаква да удължи инерционния темп на растеж през 2020 г. – главно при увеличен коефициент на доставка за дънни платки, сдвоени с чипсети AMD.

Digitimes съобщава, че през първата половина на 2019 г. фирмата забеляза слаби продажби на дънни платки и графични карти, но започва да регистрира стабилни доставки на дънни платки с по-високи средни продажни цени (ASP), както и изгодни доставки на IPC и сървърни решения през третото тримесечие, като приходите за него нарастват над 35% последователно до рекордно високите NT $ 3,87 милиарда, а нетните приходи достигат 110% на тримесечието до 208 милиона долара.

Тези фактори, съчетани с продажбите на графични карти, които също започват да печелят в края на 2019 г. и успешното развитие на пазарите в САЩ и Европа, се очаква да доведат приходите на фирмата до нов връх през 2020 г., посочват източниците.

Тъй като ASRock рязко повиши съотношенията си за приемане на решения за процесори на компютърни, сървърни и графични карти на AMD, компанията се очаква значително да се възползва от непрекъснато увеличаващите се пазарни дялове за 7nm процесорите на чипмейкъра през 2020 г.

Междувременно, ASRock наскоро назначи Genuine и Weikeng Industrial като свои търговски агенти в Тайван за DeskMini серия – главно DeskMini A300, носещ чипсет AMD A300 и DeskMini 310, който приема чипсет Intel H310.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *