Технологии

Computex 2020 е официално отменен

15.06.2020

author:

Computex 2020 е официално отменен

Тайванският съвет за развитие на външната търговия (TAITRA) обяви днес, че Computex 2020 е отменен поради пандемията Covid-19.

Шоуто първоначално беше отложено за септември поради корона вируса, но след като Тайван запечата границите си за чуждестранни граждани и няма срок за отварянето им, организаторите са решили да отложат шоуто изцяло за 2021 г. Само чуждите граждани с разрешително за пребиваване могат да влязат в Тайван, но всеки, трябва да мине  14-дневна карантина. Говори се за намаляване на ограниченията за бизнес пътуващите, но все пак всеки, който влиза в Тайван, ще трябва да мине през 5-дневна карантина.

Преди организаторите на събитието да решат да отменят Computex 2020, то се отличаваше като едно от последните големи технологични събития, което все още не беше отменено.

Всички обичайни технологични изложения и конференции бяха отложени или се състояха онлайн. През март организаторите решиха да преместят събитието за септември въз основа на доклад от McKinsey, който споменава, че до тогава вирусът ще бъде в приемливи нива. Уви, това явно няма да е така и от организаторите са решили да играят на сигурно и да отложат събирането за догодина. 

източник:wcftech.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *