Технологии

EIZO пуска 27-инчов безрамков монитор

06.02.2020

author:

EIZO пуска 27-инчов безрамков монитор

Новият FlexScan EV2760 използва 27-инчов LCD панел с естествена резолюция 2560 x 1440. Той внедрява технологията IPS,  с панел за осветяване с LED, с широки 178 ° ъгли на видимост. Типичната яркост е 350 cd / m2, а контрастното съотношение е 1000: 1.

Мониторът има нова ергономична стойка с 169 мм регулиране на височината, която позволява на потребителите лесно да поставят лаптоп под монитора за удобно ползване на два екрана. Освен това има широко регулиране на наклона от 5 ° надолу до 35 ° нагоре, 344 ° завъртане и 90 ° по посока обратно на часовниковата стрелка.

Включените входове са DisplayPort, HDMI и DVI-D за връзка с различни компютри. С функцията Picture-by-Picture може да се показва едновременно съдържание от два компютъра, което е полезно за бързо споделяне на идеи в среща. Снабден е с четири USB 3.1 Type-A порта. Това компенсира обикновено малкото USB портове, налични в лаптопите, което позволява на потребителите да свързват повече USB устройства – като мишка, клавиатура или слушалки – директно към монитора.

Потребителите могат да запазят своите индивидуални настройки на екрана, използвайки най-новата версия на собствения софтуер на EIZO – Screen InStyle, и да ги отразят автоматично на свързан монитор. Това е полезно, когато свързвате лаптопи към споделен монитор, като например тези, използвани в споделени работни пространства.

Като част от усилията си да поддържа екологично отговорно производство, EIZO разработва монитора без материали за забавяне на горенето в пластмасовото тяло, за да подобри рециклируемостта. Компанията също използва рециклируеми опаковъчни материали за кутиите, в които се доставят мониторите. Той също е сертифициран от световни всеобхватни сертификати за устойчивост, като TCO Certified Generation 8, EPEAT и ENERGY STAR.

Освен това EIZO използват собствена технология EcoView, за да намалят консумацията на енергия без допълнителни настройки от страна на потребителите. Той намалява типичната консумация на енергия до едва 16 вата – до 50% по-малко в сравнение с ползването при максимална яркост.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *