Технологии

Epic Games без Fortnite в Apple Store-a , но ще запазят developer лиценза си

26.08.2020

author:

Epic Games без Fortnite в Apple Store-a , но ще запазят developer лиценза си

Съдия в Калифорния постанови в предварително решение в понеделник вечерта, че Apple не трябва да върнат Fortnite обратно в App Store-а си. Той обаче постановява, че EPIC може да запази лиценза за Developer-и. Epic Games заведоха дело за премахване на играта от магазина за приложения на iPhone поради нарушаване на нейните правила.

Наскоро Epic добави собствена платежна система към Fortnite, където играчите могат да купуват екстри за популярната игра, чрез заобикаляне на Apple. С опита да използва собствената си платежна система, Epic действа срещу правилата на Apple, като дигиталните покупки от компанията трябва да преминат през нея. Компаниите трябва да плащат комисионна от 30 процента за транзакция, което Epic счита за неразумно.

Заради нарушението, Apple заплаши и да отнеме лиценза за разработчици на Epic. Това би означавало, че Epic вече няма да може да поддържа платформата си Unreal Engine, която също управлява други игри. Microsoft, които използват Unreal Engine, заявиха, че отнемането на лиценза би било “катастрофално”.

Съдията постанови, че Apple не може отнеме лиценза. “Epic Games и Apple са свободни да се съдят един друг, но конфликтът им не трябва да предизвиква проблеми и за трети страни“, каза съдията. Това е преюдициално решение. Окончателното решение на съда може да бъде различно.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *