Gaming Новини Други Турнири

Европейското първенство по Legends of Runeterra

30.11.2020

author:

Европейското първенство по Legends of Runeterra

Update: След интересни финали този уикенд, победител излезе отборът на Португалия!


Турнирът ще се проведе изцяло онлайн от 7-ми до 29-ти Ноември. Груповата фаза продължава 3 седмици, а на 4-тата ще се изиграе и цялата елеминационна фаза. Ще участват 16 европейски страни. За квалифициране на страните и играчите се използва ranking-а в самата игра. Всяка държава ще има по 3 играча, като те ще са първите 3 играча от дадената страна.

Схема за сформиране на отбори

Германия влиза в турнира като фаворит, и също така има най-високия среден ранк на играчите си, а именно 3.33. Те са 2-ри, 3-ти и 5-ти в leaderboard-а. България, пък, е на 6-то от 16 места по среден ранк, като най-добрият ни играч е на 9-то място в ранклистата.

Приключили групи

3 седмици след започването на турнира, на 22-ри Ноември приключи груповата фаза. Страните които се класират са: Испания, Хърватия, Португалия, Полша, Франция, Италия, Чехия и Германия. България завърши на последно място в групата си. Франция излиза като фаворит след края на груповата фаза след като загуби само 1 Bo3 от 6 изиграни такива. Четвърт финалите ще се случат на 28-ми, последвани от полуфиналите и финалите на 29-ти.

Елиминационна фаза

Може да гледате остатъка от турнира ТУК

Благодарим на Gero за новината!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *