Технологии

Фабриките на Intel си работят нормално въпреки Covid-19

25.03.2020

author:

Фабриките на Intel си работят нормално въпреки Covid-19

Intel споменаха в изявление, че поддържат над 90% навременна доставка на своите продукти от фабрики по целия свят, които са готови и работещи.

Главният изпълнителен директор Боб Суон каза на клиентите в писмо, публикувано на уебсайта на компанията, че той е „вдъхновен от дълбокия ангажимент на нашите екипи да поддържат нашите операции по производство, монтаж, тестване и доставка в Орегон, Ню Мексико, Калифорния и Аризона, както както и Израел, Ирландия, Китай, Малайзия, Виетнам и други места на Intel и партньори по целия свят. “

„Те работят усилено, за да са сигурни, че можете да продължите да бъдете успешни“, добави той. “Въпреки че това остава развиваща се ситуация, фабриките на Intel по целия свят продължават да работят на сравнително нормална основа. Ние сме тук за вас.”

Чиповете на Intel се използват в персонални компютри и сървърни машини. Непрекъснатото производство от техните фабрики е жизненоважна част от световната верига на доставки, тъй като технологичната индустрия се бори за справяне с последиците от пандемията.

Полупроводниковите инсталации обикновено са автоматизирани съоръжения и изискват много малко човешко участие директно в производствения процес. Електронните компоненти отнемат цели три месеца, за да преминат през многоетапния процес. Това означава, че чиповете, излизащи от фабриките на Intel сега, са били започнати, преди пандемията на вируса Covid-19.

източник: guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *