Технологии

Как да дарим мощността на компютъра ни за борбата с COVID-19

16.03.2020

author:

Как да дарим мощността на компютъра ни за борбата с COVID-19

Има начин да дарите вашата свободна компютърна сила на изследователи и учени, които ще я използват, за да победят COVID19! Просто следвайте стъпките по-долу и дарявайте своята способност за обработка, когато спите, за да може тя (буквално) да се използва да спаси човешки животи. 

Стъпка 1 – Свалете клиента на Folding@Home

Програмата, която ще използва вашата компютърна мощ за различни изчисления полезни за борбата с Covid-19 може да свалите от тук

Стъпка 2 – Нагласете програмата

Първото нещо, което трябва да направите е да стартирате програмата и да цъкнете върху бутона “New Identity”.

И от там ще ви бъде дадена възможността за създаването на кратък акаунт с парола. 

Стъпка 3 – Борбата с Коронавируса

Ако успешно сте направили всичко по-горе, клиентът Folding @ Home трябва да стартира и да ви предостави проект. Екипът им подава приоритетно проекти, свързани с коронавируса. Вашият процесор, и графичен такъв трябва да светнат в  зелено на програмата и да се въртят, ако всичко върви както трябва.

Тази първоначална вълна от проекти се фокусира върху по-доброто разбиране как  коронавируса взаимодейства с човешкия АСЕ2 рецептор, необходим за влизане на вируса в клетките на човека гостоприемник. Както и как изследователите може да са в състояние да им пречат чрез проектирането на нови терапевтични антитела или малки молекули, които могат да нарушат тяхното взаимодействие.

източник:wccftech.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *