Технологии

Intel се подготвят да намалят цените на своите процесори за втората половина на 2020г

23.01.2020

author:

Intel се подготвят да намалят цените на своите процесори за втората половина на 2020г

Intel планира да обяви големи намаления на цените в своя процесорен състав, към втората половина на 2020 г., съобщава DigiTimes. В доклада им се посочва, че цените ще бъдат намалени от Intel, за да запазят пазарното си господство срещу настоящия натиск на AMD и процесорите, базирани на Zen 3.


В доклада бе споменато, че тази информация идва директно от OEM производители и такива на компютри, докато азиатските търговци на дребно и доставчици също намекнаха за нещо подобно. Това обаче не означава, че цялото портфолио от процесори ще бъде намалено.

Но единственото нещо, което Intel правят в момента, за да останат конкурентоспособни, е намаляване на цените и нищо повече. Предстоящата им гама от 10-то поколение е просто добавяне на повече от същите ядра и увеличаване на тактовите скорости, което същевременно води до значително по-голямо изтегляне на мощност и още по-високи температури. Очаква се семейството на 10-то поколение Comet Lake-S да стартира през следващите месеци и това очаквано ще доведе до намаляване на цените.

източник:wcftech.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *