Технологии

Kingston и тяхното първо Nvme SSD предназначено за сървърни машини – DC100B

15.01.2020

author:

Kingston и тяхното първо Nvme SSD предназначено за сървърни машини – DC100B

Kingston, един от водещите производители в индустрията на сторидж устройства, обяви първото си Data Center SSD, a именно DC100B M.2 NVMe boot drive.

Новото устройство е идеално за сървърни машини, които имат един или два Nvme слота предназначени за боот на компютър и по този начин се запазват така ценните 2.5″ слотове на сървърната машина. 

DC1000B e проектиран  в 2280 форм фактор, който включва вграден “power loss protection” и също така драйва идва с 0.5DWPD4 издръжливост за по-удължен живот. Kingston DC1000B може да се похвали с невероятната производителност със скорост до 3,2 GB / s и 205K IOPS2 и е предназначен за боотване, както и за кеширане и записване на приложения.

Докато първоначалната идея на M.2 форм фактора е за използване в потребителски машини, неговите малък физически размер и висока производителност го правят привлекателен за използване в сървърна обстановка.

казва Тони Холингсби, SSD бизнес мениджър, Kingston EMEA.

DC1000B предлага на центровете за данни рентабилно устройство за боотване на тяхната операционна система и им предоставя
решение с уверението, че купуват SSD, предназначено за използване в сървърни компютри.

DC1000B е достъпно в 250GB и 480GB варианта и идва с 5 годишна гаранция. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *