Технологии

NVIDIA са отчели рекордни приходи за последното тримесечие, въпреки недостига на RTX 30 видеокарти

24.11.2020

author:

NVIDIA са отчели рекордни приходи за последното тримесечие, въпреки недостига на RTX 30 видеокарти

NVIDIA, въпреки недостига на своите GeForce RTX 30 карти, са увеличи печалбите си с 57%, преминавайки към сериозни приходи от 4,73 млрд. долара през третото тримесечие на фискалната 2021 година.

В сравнение със същия период на миналата година, oтделът за игри генерира не по-малко от 2,27 млрд. долара, с 37% повече от предходната година. От своя страна бизнесът им с центрове за данни генерира 1090 милиона долара, което представлява ръст от 162%.

Компанията заяви в сряда, че е изплатила 99 милиона щатски долара в тримесечни парични дивиденти и е видяла печалбите си на акция да се покачат с 46% до 2,12 долара през третото тримесечие на фискалната 2021 година, спрямо 1,45 долара година по-рано.

Не трябва да забравяме, че по време на Q3, NVIDIA се съгласи да купи полупроводниковата компания ARM от японската група SoftBank за приблизително 40 милиарда долара, като част от усилията за разширяване на своите изчислителни възможности за изкуствен интелект.

Очаква се сделката, която беше обявена в средата на септември, да бъде завършена през първото тримесечие на 2022 година.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *