Технологии

Новият най-бърз 360 Hz-ОВ геймърски монитор Asus ROG Swift

13.01.2020

author:

Новият най-бърз 360 Hz-ОВ геймърски монитор Asus ROG Swift

За да помогнат на най-състезателните геймъри в света да се възползват от фпс-а, наличен от днешните геймърски компютри от най-висок клас, NVIDIA и ROG разработват първата в света технология за дисплей с честота на опресняване от 360Hz, която беше показана на CES 2020. Първият монитор, който използва тази технология се нарича ROG Swift 360Hz.

Та “защо 360 Hz?” биха задали, като въпрос повечето хора, “240 HZ-овите не са ли предостатъчни за геймърите дори от високо “competetive” ниво?”. Това не е нищо ново, но всички виждаме как еспорт състезанията са се превърнали в елитни атлетически събития. Милиони фенове изявяват желание да гледат професионалисти, които се борят да спечелят наградни фондове, които могат да достигнат десетки милиони долара. При такова ниво на игра и такива парични награди, в очите на играчите победата и поражението могат да зависят само от милисекунди. Професионалните конкуренти се нуждаят от всяко едно предимство, което могат да получат, за да приберат златото у дома.

А едно от тези предимства е именно, честотата на опресняване на монитора. Показано е, че вече хубавите геймърски компютри могат да изкарат далеч повече от 60 кадъра в секунда. 

Според последните тестове от Asus в игри като Counter-Strike: Global Offensive вече дори и 240hz не са достатъчни да покрият всички кадри подавани от компютрите ни. Именно за това Asus са разработили първите в света 300hz-ов геймърски лаптоп и 360 HZ-ов геймърски монитор.

ROG Swift 360Hz идва с удобен размер от 24.5 ”и разполага със същите безпогрешни дизайни, които се подвизават във всички игрови монитори на ROG от най-висок клас. Ако старият ви монитор се опреснява на 60Hz или дори 144Hz, ще се радвате на огромна промяна в яснотата на движението, гладкостта и отзивчивостта от ROG Swift 360Hz. Също така и подръжка за Nvidia G-Sync, за да може игрите да ви изглеждат достатъчно стабилни дори при спад в кадрите. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *