Технологии

Забъркването с Thermaltake и Intel конфигурация

26.11.2020

author:

Забъркването с Thermaltake и Intel конфигурация

За хората, които предпочитат да четат вместо да гледат, в тази новина съм ви подготвил едно кратко резюме на последната конфигурация направена в нашата YouTube поредица – “Работилницата”

Конфигурацията, направена за това видео, е изцяло high-end с части подбрани от DonBrutar. Ако се затруднявате с избирането на части за своя компютър, или просто не ви устройват готовите предложения от gplay.bg, винаги може да пуснете запитване на съпорт чата в сайта или директно e-mail на support@gplay.bg , където колегите ще ви асистират с подбирането на компютър. 

Нека се върнем обратно към видеото обаче, тук имаме един компютър фокусиран за 2к гейминг, като по-различното е, че е изцяло базиран на части от Thermaltake.

Всичките компоненти се подвизават в емблематичната кутия Thermaltake Level 20 GT RGB Plus, която е широка и обемна и също така от всичките й страни панелите са от закалено стъкло. От към охлаждане имаме два 200mm-ови вентилатора отпред и един  120mm-ов отзад. Кутията е комбинирана с водното охлаждане Thermaltake Floe RIING RGB 280, като радиатора, който има два 140mm-ови вентилатора е поставен отгоре. 

Тази комбинация от Thermaltake RGB компоненти, ни позволява да контролираме по-голямата част от RGB-то в този компютър, чрез мобилното приложение на компанията и допълнително, даже да използваме някой от мобилните гласови асистенти, за да променяме как свети машината по всяко време. 

Нека да преминем и към ядрото на самото PC, а именно процесора и видеокартата. CPU-то използвано в тази машина е Intel Core I9-10850K, комбиниран с ASUS ROG STRIX Z490-F въпреки ,че всички сме се насочили към отбора на червените, както казва DonBrutar, най-голямото предимство на този процесор е ,че го има в наличност и може веднага да се направи конфигурация с него.

Процесора може да работи на бууст честота до 5.2 Ghz, което е предостатъчно за подкарване на най-новите игри на доста стабилен фпс. 

Интересното идва при видеокартата, тъй като в момента и AMD и NVIDIA имат проблеми с наличността и се наложи в компютъра да сложим една антика, в лицето на NVIDIA GeForce GTX 980, която за момента просто ще седи, като заместител докато се появят още RTX 3080 карти.

В крайна сметка, имаме едно доста мощно PC, което ще се справи с всяка една игра без проблем. Синхронизирано е с RGB-то на Thermaltake, имаме 2TB памет на Nvme диск, което е предостатъчно и може да събере доста нови заглавия на него. Може дори да се пусне някой друг стрийм на тази машина.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *