Технологии

Въпреки Covid-19 PlayStation 5 ще излезе тази година

18.05.2020

author:

Въпреки Covid-19 PlayStation 5 ще излезе тази година

Sony заявиха, че излизането на PlayStation 5 все още е планирано за края на годината. Компанията казва, че усеща последиците от ограниченията за пътуване върху развитието на хардуера на конзолата, но според производителя, те могат да бъдат преодолени.

Според неотдавнашен доклад за приходите от Sony, тe все още очакват конзолата да пристигне към края на тази година по план. Въпреки че разработката на хардуера е срещнала проблеми, тъй като служителите трябва да работят от вкъщи и не им е позволено да пътуват, са намерени решения на проблемите.

Що се отнася до пускането на PlayStation 5, фактори, като служители работещи от вкъщи и ограничения за пътуване в международен план, представляват предизвикателство по отношение на процеса на тестване и квалификацията на производствените линии. Въпреки това развитието напредва с планираното пускане на конзолата за празничния сезон на 2020 “, се казва в съобщение на компанията. 

Предишни доклади предполагат, че COVID-19 може да доведе до недостиг на материали, необходими за производството на PlayStation 5 и съответно да има ограничени количества. Най-големият конкурент на Sony на пазара на конзоли, Microsoft, също отстрани потенциалните проблеми с разпространението си, заявявайки, че следващата им генерация Xbox Series X ще бъде доставена навреме.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *