Технологии

NVIDA GTX 1050Ti се завръща на пазара

12.02.2021

author:

NVIDA GTX 1050Ti се завръща на пазара

Базираната на Паскал, NVIDIA GTX 1050 Ti, е карта, която не се беше появявала в полезрението ни от около 2 години. Подобно на феникс, издигащ се от пепелта, NVIDIA GTX 1050 Ti се връща официално от мъртвите, докато NVIDIA се бори да отговори на огромното търсене и малките количества.


Новината беше обявена от  TechYesCity (чрез Videocardz) и подчертава ситуацията която в момента преобладава на глобалния GPU пазар. С процъфтяващите криптовалути, TSMC закъсал до небесата и индуцираните от COVID закъснения, тормозещи доставките, се получава един от най-лошите GPU пазари в историята (или най-добрия, в зависимост от вашата перспектива). Всъщност NVIDIA решиха да върнат базиран на Pascal графичен процесор, който не е на пазара вече повече от 2 години: GTX 1050 Ti.

Графичният чип GP107 с 4gb със сигурност няма да спечели никакви критерии за производителност, но ще може сериозно да допълни доставките на NVIDIA от нисък клас – които бяха особено засегнати. Тъй като цената на графичните процесори на Ampere е висока поради липсата на материали, има смисъл компанията да измести по-ниския състав към по-стара архитектура, която идва и на по-достъпна цена. За съжаление обаче, тази карта през 2021 г. ще предложи малко повече от просто основна игрова мощ (при ниски настройки на 1080p) и вероятно ще бъде закупена само от OEM пройзводители, които се стремят да доставят своите устройства с възможно най-евтиния графичен процесор.

Друг интересен детайл, който Videocardz споменават, е, че текущият DAG файл на Ethereum изисква над 4 GB vRAM, за да може да се добива – което означава, че 1050 Ti няма да бъде таргетирана от миньори.- което го прави идеалният графичен процесор от нисък клас. Това прави картата перфектното решение за хората, които имат спешна нужда от графичен чип.

източник:wccftech.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *