Технологии

AMD смятат да прехвърлят част от производство на своите чипове при Samsung

01.02.2021

author:

AMD смятат да прехвърлят част от производство на своите чипове при Samsung

Графичните процесори и процесорите, като цяло са доста трудни за производство в този момент поради недостиг в този сектор.

Най-големият производител на чипове са разбира се, TSMC, които увеличиха цените на чиповете си от миналия месец, тъй като те имат малко монополизирана позиция в по-малките производствени възли.

В резултат на това, AMD сега може да добави Samsung към списъка си с производители на чипове. Потребител с име Clién от Южно Корейски форум, прави това твърдение. Той има няколко други лийка зад името си така, че може да има частица истина в думите му.

AMD биха искали да увеличат производствения капацитет с 50% или повече, но осигуряването на производствен капацитет в TSMC остава предизвикателство. Ето защо, според Clien, AMD обмислят да прехвърлят част от графичните си процесори, към производство във фабриките на Samsung. Ако разбираме корейското послание правилно, то се отнася до производство на чипове както при TSMC, така и при Samsung.

Едно от притесненията е, че TSMC трябва да отговори на огромното търсене от страна на Apple. Твърди се, че Apple са осигурили пълен 5-нанометров производствен капацитет миналото лято, а 3-нанометровият възел на TSMC също е предназначен предимно за устройствата на Apple.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *