Технологии

AMD ще пусне новите си сървърни процесори на 15-ти Март

09.03.2021

author:

AMD ще пусне новите си сървърни процесори на 15-ти Март

AMD EPYC ще бъде пусната официално на 15 март, потвърдиха днес от червените. AMD ще представи до 19 модела, включващи от 8 ядра до 64 ядра. Всички модели ще бъдат базирани на Zen3 архитектура, замествайки Zen2 базираната серия EPYC .

AMD ще бъде домакин на дигитално стартиране на 3-то поколение AMD EPYC ™ процесори на 15 март 2021 г. Дигиталното стартиране ще включва презентации от президента и главен изпълнителен директор на AMD д-р Лиза Су, изпълнителен вицепрезидент по технологии и инжинерство и технически директор Марк Папермастър, старши вицепрезидент и генерален мениджър Форест Норрод, старши вицепрезидент и генерален мениджър Дан Макнамара и изяви от водещите в индустрията партньори и клиенти на центрове за данни.”

Освен нова основна архитектура, EPYC от 3-то поколение ще има и по-високи честоти до 4,1 GHz. За сравнение, настоящата Zen2 базирана серия може да достигне до 3.7 GHz. Линията включва и модели от серията P, които са проектирани специално за системи с един сокет. Други SKU-та пък са предназначени да се използват в конфигурации с двоен сокет.

Базираната на AMD Zen3 EPYC ще бъде последната серия сървърни процесори за сокета SP3. Очаква се и AMD да пуснат своята Zen4 5nm базирана серия Genoa с нов сокет SP5. 

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *