Технологии

Възможно е ASUS да разработват GeForce RTX 3070 с охлаждащо решение от Noctua

05.08.2021

author:

Възможно е ASUS да разработват GeForce RTX 3070 с охлаждащо решение от Noctua

ASUS, подобно на много производители на графични карти, от десетилетия си сътрудничи с различни производители на охлаждащо оборудване. Опитът и технологиите от вътрешния дизайн не винаги могат да бъдат достатъчни, за да претендират за изпълнението или дизайнерската корона. Това вероятно е причината, поради която ASUS си партнира с производителя на водни блокове EK, за да пусне персонализирани графични карти GeForce RTX с предварително инсталирани водни блокове.

Според последната заявка до Евразийската икономическа комисия, ASUS може да работи по нов проект с друга компания. Noctua, които са по-известни със своите бежово/кафяви решения за охлаждане, може да разработват охладител за предстояща видеокарта GeForce RTX 3070 от ASUS.

Модел „RTX3070-8G-NOCTUA“ предполага, че ще има нова карта с технология от Noctua. Не е ясно дали това е единствената графична карта, която ASUS и Noctua разработват, нито дали ще е с въздушно или водно охлаждане или по-важното, дали ще е кафява на цвят.

Приложени по-горе са два примера за такива графични карти, модифицирани или проектирани само в 3D програмата. Вероятно за това ще мислят повечето потребители, когато прочетат името „Noctua“ върху опаковката на графичната карта.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *