Технологии

Миньорите на криптовалути са започнали да изкупуват геймърски лаптопи

11.02.2021

author:

Миньорите на криптовалути са започнали да изкупуват геймърски лаптопи

Миналата седмица бе съобщено как миньорите на криптовалути са хвърлили око на NVIDIA GeForce RTX 30 лаптопите, за да могат да ги използват при копаенето на криптовалути. Е, сега се появи видео обиколка на една от майнинг фермите, показваща няколкостотин лаптопа, използвани за добив на криптовалути.


По-рано видяхме само снимки от фермата за копаене на криптовалута, но се появи чисто ново видео, което показва пълния мащаб на предприятието. То е базирано в Китай, но потребителят не е споменал местоположението по очевидни причини. Както можете да разберете, майнинг фермата използва лаптопи NVIDIA GeForce RTX 30 Gaming от китайския производител Hasse.

Лаптопите на Hasse са базирани на графичния процесор GeForce RTX 3060 за мобилност. Според самите NVIDIA, лаптопите RTX 3060 започват от 999 щатски долара, а миньорите могат и да спестят, като купуват на едро, но в крайна сметка плащат поне 600 щатски долара повече за лаптопите от колкото за чистите карти. В същото време лаптопите имат намален TGP, което може да спести разходи за електроенергия и да предложи по-високи нива на копаене на криптовалута.

Интересното тук е, че потребителят е закупил тези лаптопи в поръчка в насипно състояние, което означава, че  или търговецът, дистрибуторът или самият производител поддържат открито миньорите на криптовалута пред реални клиенти като геймърите, за които тези лаптопи са предназначени основно.

Това е доста тревожно за онези хора, които чакат да закупят чисто нов лаптоп за игри, но не могат да го направят сега поради миньорите, които първо счупиха пазара за отделни хардуерни компоненти а сега явно са се насочили към готовите предложения.

източник:wccftech.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *