Gaming Новини

Google заведе дело срещу Epic Games за използване на собствен механизъм за плащане във Fortnite

12.10.2021

author:

Google заведе дело срещу Epic Games за използване на собствен механизъм за плащане във Fortnite

Google заведе дело срещу Epic Games, разработчика на играта добави своя собствена платежна система към Fortnite. Това противоречи на условията за ползване на магазина за приложения на Google.

Epic успя да избегне правилата на Google и да избегне плащането на комисионни, като разработи своя собствена платежна система. По подразбиране разработчиците, които продават стоки чрез Play Store, изпращат на Google 30% от приходите си. Според Google Epic умишлено е нарушил политиката. Въпреки че приложението беше изтрито от Play Store през август поради нарушение на договор, милиони потребители на Android продължават да го използват. Според Google те продължават да имат достъп до системата за плащане на трети страни на Epic.

Клиентите и разработчиците не са длъжни да използват магазина за приложения; те могат да използват алтернативни магазини и канали за разпространение“, посочва Google в обвинителния акт. По този начин Epic Games може да предоставя услугите си на телефони с Android чрез собствена платежна система, но не и чрез Play Store, където всички разработчици трябва да спазват едни и същи стандарти. Google преследва Epic, за да възстанови загубените приходи. Не е известно каква трябва да бъде сумата.

Сега Epic е заплетен в редица съдебни спорове. Epic съди Google миналата година, след като Google премахна Fortnite от Play Store-а. Google пък твърдят че Epic, е монополист, който работи активно срещу конкуренцията.

Междувременно Epic и Apple са въвлечени в съдебна битка. Жури определи, че Apple не е монопол и че има законните правомощия да забранява приложенията на Fortnite от App Store. Epic също трябваше да компенсира Apple за загубените приходи в резултат на новата структура на плащанията. В този случай и двете страни са обжалвали.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *