Технологии

EVGA заявиха, че лошото запояване е причината за смъртта на множество RTX 3090 карти в играта New World на Amazon

02.09.2021

author:

EVGA заявиха, че лошото запояване е причината за смъртта на множество RTX 3090 карти в играта New World на Amazon

След няколко седмици разследване и задълбочено тестване на десетки карти RTX 3090, върнати от клиенти, EVGA каза, че са открили основната причина за проблема в играта New World, съобщава PC World.

Играта e имала необичайно висока честота на кадрите в главното меню, което доведе до множество карти да се повредят или дори да умрат (в крайни случаи). В темите, обхващащи проблема, най-често се споменават EVGA RTX 3090 карти, като множество потребители останаха без карти и въпроси защо това се е случило на първо място.

Оказа се, че това е „рядък проблем при запояването“, който беше открит от EVGA след рентгенов анализ на засегнатите продукти. Съобщава се, че само картите, произведени през 2020 г., са засегнати от този проблем.

Всички карти са били, произведени през 2020 г. При рентгенов анализ изглежда, че те имат „лоша изработка“ при запояване около MOSFET схемите на картата, които ги захранват […]

Компанията отказа да каже колко дефектни карти GeForce RTX 3090 е продала, но определи тази малка партида като значително по-малко от 1 процент от общата бройка.

  • Гордън Мах Унг, PC World

Оттогава EVGA пуснаха актуализиран фърмуер за своите карти, който реши проблема с контролера на вентилатора, който първоначално се смяташе за причината за проблема. EVGA заяви, че това не е така и грешното отчитане в приложения на трети страни като HWiNFO или GPUZ всъщност е причинено от шум от контролера на вентилатора, но това няма ефект върху операциите на картата. Собственият софтуер Precision на EVGA вече е получил пач, който филтрира грешните прочити от контролера.

Студиото за игри на Amazon вече са пуснали пач, внедряващ  фпс лимитър, докато EVGA предлага карти за замяна на засегнатите клиенти.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *