Технологии

Galax тийзнаха новата си генерация DDR5 памет

13.04.2021

author:

Galax тийзнаха новата си генерация DDR5 памет

Понастоящем, технологията DDR5 не се поддържа от никоя съществуваща компютърна платформа, но ще бъде от предстоящите процесори Intel Alder Lake и AMD Zen4. Платформата на Intel с поддръжка на DDR5 се очаква до края на тази година, докато все още няма информация за следващото поколение AMD потребителски продукти, които ще поддържат DDR5.

Според снимките, публикувани от производителя в социалните мрежи, Galax вече разработва своите овърклокнати модули от висок клас DDR5. Те ще се базират на чипове Micron D8BNJ. Спецификациите на тези модули все още не са публикувани от Micron, поради което не е ясно колко бързи ще са те.

В момента Galax предлага DDR4 памет с профил за овърклок на Intel XMP 2.0 до 5 GHz при 1.5V. По неофициални данни Intel Alder Lake ще поддържа DDR5 памет на 4800 MHz (по подразбиране). Подробностите за овърклок профилите все още не са потвърдени.

Модулите DDR5 имат по-висока скорост на предаване на данни и по-нисък волтаж. Те разполагат с вградена корекция на грешки и имат инсталирано управление на захранването на самите модули. Масовото производство на модули DDR5 едва започва. Производителите все още оценяват потенциала на процесорите от следващо поколение по отношение на овърклок на паметта.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *