Технологии

Модър адаптира GameBoy за копаене на биткойн

29.03.2021

author:

Модър адаптира GameBoy за копаене на биткойн

Nintendo Game Boy, пуснат за първи път през 1989 г., отдавна е отминал своето актуално време. Изглежда обаче, че устройството все още се ъпдейтва активно, но не е задължително по отношение на нови игри.

Модърът ‘stacksmashing’ реши да провери дали тази малка преносима машина е в състояние да копае биткойни, не алтернативна криптовалута, а действителния биткойн. Модърът използва платка Raspberry Pi Pico, която  действа като съединител между компютъра и GameBoy-а. Тази древна джобна конзола, разбира се, няма никаква поддръжка на безжичен мрежов протокол, поради което е необходимо да я прикачите през сериен SPI конектор. Компютърът изпраща инструкции за копаене до конзолата, която след това преминава през всичката информация и отчита резултатите обратно.

Естествено, скоростта на това устройство е много бавна. GameBoy е оборудван с процесори Sharp LR35902 с тактова честота 4,19 MHz. Както отбелязва моддерът, това означава, че GameBoy е 125 000 000 000 000 пъти по-бавен от новите по-мощни графични процесори използвани от миньорите. StackSmashing направи  къстъм потребителски  лесен за копаене блок, само за да провери дали устройството е в състояние да го намери, като експеримента му беше успешен.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *