Технологии

Intel ще разкрие повече подробности за своята технология за супер семплиране, базирана на AI, тази седмица

17.08.2021

author:

Intel ще разкрие повече подробности за своята технология за супер семплиране, базирана на AI, тази седмица

Днес Intel най-накрая разкри името на своите високопроизводителни дискретни видеокарти за игри, известни преди като Xe-HPG. Серията Intel Arc с кодово име „Alchemist“ ще дебютира в началото на 2022 г., а не както се очакваше до края на тази година. Тези 4,5 месеца чакане вероятно ще бъдат изпълнени с тийзъри и съобщения около грандиозното завръщане на Intel на пазара на дискретни графични процесори.

Суровата производителност на графичните процесори от следващо поколение е едно, технологията и софтуерът зад тези процесори са друг въпрос. За някои софтуерът може да бъде дори по-важен от енергийната ефективност или изчислителната производителност. Без добри драйвери, поддръжка за стартиране на игри , добър софтуер за овърклок и алтернатива на NVIDIA DLSS и AMD FSR, Intel може да има проблеми да убеди клиентите да преминат към техните продукти.

За щастие, едно от първите неща, които Intel ще разкрие, са подробности за нейната AI SuperSampling технология . Според Антон Капланян, Intel е разработила нова технология за суперсемплиране, която предоставя висококачествени изображения на по-ниска цена. Това означава, че решението на Intel за повишаване на производителността на графичния процесор трябва да има повече общо с NVIDIA DLSS, а не с AMD FSR.

Антон Капланян също потвърди, че графичните процесори Xe-HPG поддържат DirectX 12 Ultimate, което означава ниво на функция 12_2 с всичките му характеристики: Mesh Shading, Ray Tracing, VSR,. Във видеоклип бе показана много кратка демонстрация на супердискретизацията на Intel. Разделителната способност и настройките все още не са разкрити.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *