Технологии

Според нови слухове, Intel Alder Lake-S ще излезе през Ноември

11.05.2021

author:

Според нови слухове, Intel Alder Lake-S ще излезе през Ноември

По-рано се говореше, че може да видим анонс за 12-то поколение Core серията още през септември с възможно стартиране до края на тази година. Сега се съобщава, че пускането на новите процесори всъщност може да се случи още през ноември. Това означава, че Intel Alder Lake-S ще пристигне само 8 месеца след Rocket Lake-S, вероятно най-бързото архитектурно надграждане в историята на Intel при процесорите за настолни компютри.

Серията ще използва хибридната технология на Intel, която използва комбинация от високоефективни и високопроизводителни ядра. Такъв подход никога не е бил използван в настолна среда в такъв мащаб. Да не говорим, Alder Lake е първият 10nm-ов настолен процесор на Intel. Това са най-важните промени в линията на процесорите на Intel, но те не са единствените, които идват с Alder Lake.

Поредицата ще предостави и най-новата PCIe Gen5 технология, както и DDR5 и LPDDR5 поддръжка на памет. И двете би трябвало да бъдат поддържани на платформата Intel по-рано от AMD, или поне така се очаква, тъй като AMD все още не са потвърдили нищо за техните нови процесорни линии

Не е имало течове с действителни пътни карти за клиентските процесори. Видяхме обаче график за производство на работна станция, който показва, че Intel планира да започне масовото производство на процесори Adler Lake през третото тримесечие. Вътрешно Intel очаква 20% увеличение на производителността за приложения с една нишка и до два пъти по-добра производителност с много нишки.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *