Технологии

Изтече бенчмарк на Alder Lake-S процесор тестван в Dota 2

12.05.2021

author:

Изтече бенчмарк на Alder Lake-S процесор тестван в Dota 2

Инженерна бройка на процесора Alder Lake-S се появи в базата данни на софтуера CapFrameX.

Това може да е първият гейминг бенчмарк на Intel Alder Lake-S до момента. Докато производителят вече представи тестове на система с  Alder Lake-S на CES 2021, но тогава не бяха споделени никакви данни за производителността. Течът от базата данни на CapFrameX (чрез ComputerBase), която съхранява данни, записани от бенчмаркинг софтуера, включва запис от човек, който е бенчмарквал с процесор Intel Alder Lake в игри. Записът е от 5 април 2021 г., така че не е свеж, но за първи път виждаме: процесор Alder Lake-S, графики NVIDIA RTX 3080 и системна памет DDR5-4800, работещи в игра.

CapFrameX не записва подробните спецификации на хардуера, който се тества, но записва производителност, както и сензорни данни, свързани с тези резултати. Поради тази причина знаем само какво е тествано, но няма спецификации на процесора, с изключение на честота от 2,2 GHz, което показва, че това очевидно е инженерна бройка.

Процесорът е бил тестван на референтна дънна платка на Intel и сдвоен с четири DDR5-4800 модула, всеки с 8GB памет.

С настолната графична карта GeForce RTX 3080, системата отбелязва средно 119,98 кадъра в секунда в DOTA2. За съжаление тези цифри са безсмислени, тъй като няма информация за настройките на играта (качество на изображението или разделителна способност), да не говорим за конфигурацията на системата. Почти единственото нещо, което научаваме от това изтичане, е, че Alder Lake-S вече е използваем за гейминг.

Според слуховете Intel Alder Lake-S ще стартира през ноември. 12-то поколение Core  серията ще представи нова версия на хибридната технология на Intel, която се отличава с малки (с висока ефективност) и големи (с висока производителност) ядра, работещи в тандем. Този наследник на „Rocket Lake-S“ ще представи и поддръжка на PCIe Gen5, нов сокет LGA1700 и както е потвърдено по-горе, поддръжка на памет DDR5.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *