Технологии

Референтния дизайн на Intel Arc Alchemist се появи в нов лийк

04.10.2021

author:

Референтния дизайн на Intel Arc Alchemist се появи в нов лийк

Moore’s Law is Dead e помолил свой източник да направи бърз рендър на референтен охладител на Intel Arc Alchemist, за да покаже картата отблизо. Обикновено виждаме референтни карти едва седмица или месец преди пускането им, но този път виждаме дизайна месеци преди финализирането му. 

Дизайнът изглежда съвпада с това, което MLID показа през април, с изключение на това, че новите рендъри показват картата в сребрист цвят, а не в черен. Това е стилен охладител с два вентилатора с малко LED осветление около вентилаторите и отстрани, където се намира логото на Intel. Този конкретен рендър показва водещия модел DG2-512, базиран на графичен процесор, който е оборудван с двойни конектори за захранване: 8-пинов + 6-пинов, който би осигурил до 225 W мощност (300 W с конектор за захранване).

MLID разкри и датата на стартиране на настолната серия Alchemist. Intel само потвърди, че Arc Alchemist ще стартира през първото тримесечие на 2022, но компанията никога не каза дали това се отнася както за настолни, така и за мобилни модели. Е, според MLID Intel Q1 2022 се отнася само за мобилните SKU, които вероятно ще стартират заедно с Alder Lake mobile за геймърските лаптопи от следващо поколение. Предполага се, че настолните модели ще бъдат пуснати през второто тримесечие на 2022 г.

Очаква се водещата настолна графична карта Alchemist да разполага с до 4096 шейдъра, 16 GB GDDR6 памет и тактова честота от 2,2 до 2,5 GHz. Картата ще бъде сред първите, които ще използват технологията на TSMC N6. Именуването на картата все още не е напълно потвърдено, но получихме бегъл поглед върху указанията на Intel, които разкриха, че първото поколение графични процесори на Arc за настолни компютри трябва да използва стил на именуване ###, оставяйки няколко възможни кандидати, като ARC a900, a700 или a512, ако Intel иска да отразява броя на изпълнителните единици.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *