Технологии

Главният изпълнителен директор на Intel, Пат Гелсингер, очаква недостигът на компоненти да продължи до 2023 г

22.10.2021

author:

Главният изпълнителен директор на Intel, Пат Гелсингер, очаква недостигът на компоненти да продължи до 2023 г

Още една мрачна перспектива за PC ентусиастите. Преди близо месец изпълнителният директор на AMD, Лиза Су, заяви, че не очаква недостигът на компоненти да приключи до втората половина на 2022 г. “Недостигът ще намалее от втората половина на следващата година“, добави Су. Пат Гелсингер изглежда е съгласен с този факт, но не споменава конкретно кога.

Главният изпълнителен директор на Intel очаква недостигът на компютърни компоненти постепенно да стане по-малък проблем, но не бива да очакваме баланс между търсенето и предлагането до 2023 г., както той каза по време на интервю за CNBC

Сега сме в най-лошата част; всяко тримесечие следващата година нещата ще стават постепенно по-добри, но все още няма да има баланс между търсенето и предлагането поне до 2023 г.


Пат Гелсинджър към CNBC

Ето защо сега и тримата изпълнителни директори на Intel, AMD и NVIDIA са съгласни, че ограниченията в доставките ще продължат през 2022 г., тъй като дори Дженсън Хуанг потвърди още през август, че очаква проблеми с доставките през по-голямата част от следващата година.

Intel вече са готови да пуснат новата 10nm-ова серия настолни процесори Alder Lake следващия месец, като мобилните SKU ще се появят в началото на другата година. Освен това Intel ще пусне своята дискретна мобилна и настолна серия DG2 графични процесори под марката Arc Alchemist през първото тримесечие на 2022 г. Не е ясно как Intel планира да се справи с увеличаването на цените на компонентите, за да попречат на техните продукти да се продават на по-висока цена.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *