Технологии

Инженерни бройки на Intel Core i9-12900K вече са налични на китайския черен пазар за 700 USD

01.10.2021

author:

Инженерни бройки на Intel Core i9-12900K вече са налични на китайския черен пазар за 700 USD

Това, което се случваше в затворени форуми от няколко седмици, сега се разпространи и в публичните платформи. Процесорите ​​Intel Core от 12-то поколение вече са достъпни на черния пазар в китай, както е открито от @yuuki_ans.

Intel доставя хиляди инженерни проби преди всяко излизане на процесор на системни интегратори, OEM производители и производители на дънни платки. В крайна сметка редица от тези чипове се появяват на черния пазар.

Това, всъщност, не се случва без знание на Intel, компанията е добре запозната с процесорите, които се продават преди пускането.

Производителят на процесори, обаче,, обикновено не се намесва или проследява източниците на тези проби, освен ако не се предлага заедно с дънни платки от следващо поколение. В такъв случай хората, закупуващи тези проби, могат да причинят много проблеми на Intel, като се превърнат в основен източник за изтичане на информация.

Пробите, които се продават на пазара втора употреба на Taobao, се предполага, че са Core i9-12900K, въпреки че продавачите отбелязват, че тези чипове не се показват като такива. Твърди се, че това са ES2, което означава инженерни проби от второ поколение, които се разпространяват месеци преди квалификационните и прегледните проби. Тези проби обикновено не представляват крайното състояние на процесора, тъй като те могат да съдържат малки хардуерни грешки и по-ниски честоти в сравнение с търговските единици. Все пак, те могат да работят и може да представляват интерес за някои ентусиасти.

В продажба има доста бройки, но те обикновено струват 4500 CNY, което е 700 USD. Крайната цена на Core i9-12900K все още не е известна, но трябва да бъде по-малка от тази.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *