Технологии

Семейството графични процесори Intel DG2 за игри е „точно зад ъгъла“

07.05.2021

author:

Семейството графични процесори Intel DG2 за игри е „точно зад ъгъла“

Инженерът за връзки с разработчиците на игри на Intel сподели предложение за работа за подобна позиция в Intel. Нещата са на път да станат вълнуващи, казва той, тъй като първият модерен дискретен графичен процесор на Intel за игри е „точно зад ъгъла“.

Това е далеч от официалното потвърждение на датата на стартиране на DG2, но всъщност е най-новата информация от Intel за  семейството им от графични процесори.

Пийт Брубакър написа в туитър, че Intel търси старши инженер за връзки с разработчици на игри. Фактът, че Intel сега активно търси хора с опит в работата с разработчици на игри, просто доказва, че DG2 ще отвори нови възможности за игри за Intel. В крайна сметка, DG2 най-накрая ще даде възможност за геймене от среден клас до висок клас ексклузивно само на хардуер от Intel, нещо, което никога преди не е било възможно.

Intel DG2 ще излезе на пазара както за мобилни устройства, така и за настолни компютри, но не е ясно дали да очакваме и двете серии да се появят едновременно. Въпреки че Intel многократно потвърждава, че DG2 е продукт за 2021 г., никога не е потвърдено дали това се отнася за настолни или мобилни варианти.

Семейството DG2 разполага с цели пет SKU, оборудвани с 96 до 512 изпълнителни единици. Говори се, че моделът от най-висок клас 512EU вече се конкурира с предстоящата графика RTX 3070 Ti на NVIDIA, така че определено е игрален графичен процесор от висок клас. Средният сегмент ще бъде зает от 384 и 256 EU DG2 варианта. Тези конфигурации DG2 трябва да бъдат оборудвани с до 16 GB памет GDDR6. Имайки предвид всичко това, трябва да видим, че Intel активно се конкурира в игровите сегменти 1080p и 1440p.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *