Технологии

Intel спират допълнителната си услуга за защита при овърклок

02.03.2021

author:

Intel спират допълнителната си услуга за защита при овърклок

Intel актуализира уебсайта на своето PTPP (Performance Tuning Protection Program) предложение с информация, че програмата вече няма да се предлага на нови клиенти от 1 март. Програмата имаше за цел да даде на клиентите избор дали да овърклокват процесорите и да рискуват да загубят гаранцията или по-скоро да платят такса от 20 до 30 щатски долара и такa да  получат гаранция, че ако нещо се случи с процесора по време на овърклок, Intel ще предостави заместващ чип . Тази защита може да се използва само веднъж, за да се предотврати злоупотреба с програмата.

Трябва да се отбележи, че премиум процесорът Xeon W-3175X, който ще струва около 3000 щатски долара, все още ще бъде покрит от всички проблеми, идващи от овърклок. Всеки друг процесор, който ще бъде повреден по време на овърклок, може потенциално да анулира гаранцията.

Intel обясняват, че програмата е виждала по-добри дни и търсенето на PTPP е намаляло с течение на времето. Услугата дебютира през 2012 г., когато процесорите Sandy Bridge все още бяха на мода. С течение на времето Intel разработиха различни технологии за бууст, които автоматично осигуряват добър овърклок. В същото време рискът от повреда на процесора при овърклок е доста намален.

PTPP често се предлагаше безплатно от някои търговци, но за съжаление това вече няма да е възможно.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *