Технологии

LG обявиха 325 инчов телевизор с 8К резолюция струващ само $1.7 Милиона

16.09.2021

author:

LG обявиха 325 инчов телевизор с 8К резолюция струващ само $1.7 Милиона

LED телевизорите Direct View от LG бяха представени и ще се предлагат в различни размери и резолюции на екрана, според компанията. Най-високия клас телевизор е с размер от 325 “и ще има 8k резолюция и ще бъде на скромната цена от 1,7 милиона долара.

Двойните телевизори на LG ще се предлагат в различни размери на екрана, вариращи от 108 “до 325”, и ще се предлагат в различни резолюции, вариращи от “2K” до “8K”. За разлика от традиционните LCD телевизори, които използват отделни светодиоди като пиксели, тези телевизори нямат LCD слой. За сравнение, няколко огромни телевизора от други производители, като дисплеите Samsung The Wall и Sony Crystal, са еквивалентни по размер и цена.

Няколко от двойните модели на LG също използват микросхеми, които имат пикселна стъпка от 0,9 мм и създават по-ярко изображение. Според CNET, южнокорейската компания също въвежда телевизори Dvled с пикселна височина от 1,2 мм и 1,5 мм, въпреки факта, че светодиодите в тези модели са твърде големи, за да бъдат наричани microLED.

Очаква се dvled телевизорите да се използват като заместител на проектори от висок клас, които също могат да произвеждат екрани с размер над 100 инча “….. Освен това, dvled телевизорите постигат по-висока пикова яркост от 1200cd /m2 от техните LCD аналози. Що се отнася до съотношението на страните, телевизорите разполагат с относително съотношение на екрана 16: 9, докато LG предлага и „двойни“ модели със съотношение на страните 32: 9.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *