Технологии

Модифицираната GeForce RTX 2080 Ti поддържа 22GB GDDR6 памет

11.05.2021

author:

Модифицираната GeForce RTX 2080 Ti поддържа 22GB GDDR6 памет

Модъра VIK-on e същият човек, който успя да увеличи капацитета на паметта на RTX 3070.

VIK-on купува дефектна графична карта RTX 2080 Ti, която е била физически повредена и вече не се е пускала. Както той обясни, графичната карта вече е посетила три сервиза, където вместо да бъде оправена, тя всъщност е счупена още повече. Някои компоненти липсват след тези ремонти и очевидно някой е използвал нискокачествен поялник.

VIK-on разпои графичния процесор и замени всеки от модулите памет и след това поправи изрязаните части от PCB-то. След като добави всички липсващи компоненти, той продължи с проверка дали прост Strap Mod (който подвежда GPU BIOS-a да поддържа по-голям капацитет на паметта) може да бъде приложен и към тази графична карта. За съжаление поради силния недостиг на чипове памет на пазара, той не e успял да осигури 16Gbit модули, за да замени физически 8Gbit такива. Това в крайна сметка ще потвърди, ако RTX 2080 Ti физически поддържа памет от 22 GB. Затова, вместо това, той просто тества,  дали  лентовият мод е достатъчен, за 22GB поддръжка на RTX 2080 Ti. 

Въпреки че това не е пълна модификация за превръщането на RTX 2080 Ti 11GB в модел от 22GB, това е донякъде потвърждение, че ако модификацията наистина е възможна. Ако 16Gbit модули се появят на пазара то VIK-on или друг моддер със същите знания и опит, биха могли да направят напълно работещ RTX 2080 Ti с 22GB памет. Имайте предвид, че без реална подмяна на модулите с по-голям капацитет, системата може да се стартира, но не е достатъчно стабилна за използване. Всъщност графичният процесор показва сериозни артефакти, които може да са достатъчни за проверка на паметта, но не са достатъчно добри за всяка друга употреба.

Източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *