Технологии

MSI промотираха новия си лаптоп с копаене на криптовалута

11.03.2021

author:

MSI промотираха новия си лаптоп с копаене на криптовалута

Въпреки че всеки има право да прави каквото пожелае със своя хардуер, активното популяризиране на копаенето на криптовалута от компания, която също е засегната от недостиг на графични процесори, просто показва колко далеч от реалността могат да бъдат някои хора.

MSI публикуваха статия в своя блог показваща как може да се копаят криптовалути с новия им лаптоп за игри. Тази доста кратка статия е първата част от едномесечен експеримент за добив на криптовалути. Целта на този „експеримент“ е да се определи дали е изгодно да се използва игрален лаптоп за копаене.

Авторът е предоставил първоначална производителност на добив, оценена на 52,8 MH / s с алгоритъма DaggerHashimoto със софтуер за копаене NiceHash. Това е равно на настолна графична карта RTX 3070, която иначе би била много изгодна опция, ако я нямаше цялата ситуация с наличността.

RTX 3080 в GE76 Raider, всъщност е един от малкото актуални варианти на Max-P, предлагани на пазара. Това означава, че този графичен процесор има възможно най-високия TDP, зададен от MSI (в случая 155W). Авторът не е предоставил никакви данни за използваните настройки, но е обичайно миньорите да регулират ограничението на мощността и тактовите честоти на паметта за по-добра рентабилност.

Към този момент статията е премахната от сайта на MSI.

източник:videocardz

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *