Технологии

Актуализация на NBMiner отключва до 70% от добивната производителност на LHR картите

16.08.2021

author:

Актуализация на NBMiner отключва до 70% от добивната производителност на LHR картите

Според changelog-a на софтуера за копаене на NBMiner, програмата вече може да отключи до 70% от първоначалната производителност на майнинг на графични процесори NVIDIA Lite Hash Rate. NVIDIA въведе отново своите графични процесори RTX 3080, 3070 и 3060 Ti с нова ревизия на графичния процесор, която включва същия LHR алгоритъм, който дебютира с RTX 3060 през февруари.

Всички графични процесори NVIDIA RTX 30, произведени днес, с изключение на GeForce RTX 3090, по подразбиране разполагат с LHR ограничител. Това се отразява сериозно на капацитета за добив и рентабилността на тези карти. Имаше слухове, че затворените минни групи са успели да отключат производителността на LHR, но досега не са публикувани реални доказателства.

Актуализацията на NBMiner не отключва LHR чипове. Вместо това,P предлага регулируема стойност, която определя максималната отключваща се хеш скорост за конкретен графичен процесор.

Въпреки че 68%-70% все още не са толкова добри, колкото първоначалната производителност на Ampere RTX 30, това определено е много по-добро от 50%. Вероятно достатъчно, за да убеди някои миньори да пробват да копаят с LHR карти.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *