Технологии

Nintendo Switch (PRO) ще има поддръжка за DLS

24.03.2021

author:

Nintendo Switch (PRO) ще има поддръжка за DLS

Преди месец започнаха да се появяват първите слухове за Nintendo Switch от следващо поколение. Слуховете предполагат, че Nintendo ще получи поддръжка за NVIDIA DLSS, както и 7-инчов OLED екран. Днес Bloomberg потвърдиха, че DLSS режимът ще се използва за активиране на 4K TV режим на новата конзола.

Докато Nintendo Switch е ръчна конзола, той може да се използва и с докинг станция, която подобрява производителността и позволява телевизионен режим. Твърди се, че тази функционалност ще бъде подобрена при модела от следващо поколение с поддръжка на резолюция от  4K (текущата версия поддържа само 1080p), твърдят източниците на Bloomberg, запознати с въпроса. Следователно конзолата ще включва ново поколение чип NVIDIA, който вероятно ще включва вградени ядра Tensor, специализирани изчислителни единици за алгоритми за машинно обучение, в случая Deep Learning Super Sampling, технология за увеличаване на разделителната способност.

Новата итерация на Switch ще поддържа Deep Learning Super Sampling или DLSS, нова технология за рендиране, която използва изкуствен интелект, за да достави по-ефективно графики с по-висока резолюция. Това ще позволи на конзолата, да възпроизвежда визуални изображения с качество 4K, когато е включена в телевизор, казаха хората, които поискаха да не бъдат идентифицирани, тъй като планът не е публичен.” – Bloomberg

Освен това сайтът твърди, че цената на конзолата на Nintendo може да надхвърли 300 USD. Устройството може лесно да струва 350 USD с шанс да достигне 400 USD, ако търсенето на преносима конзола продължи да бъде силно.

Нито Nintendo, нито NVIDIA са потвърдили, че разработват новата конзола. NVIDIA все още не са пуснали нов чип Tegra. Настоящият Switch се захранва от Tegra X1 +, който е осемядрен процесор с графичен процесор, базиран на Maxwell, с 256 CUDA ядра. Оттогава NVIDIA пуснаха Tegra X2 (базирана на Pascal) и Xavier (базирана на Volta). Най-новият SoC с кодово име Orin е базиран на архитектурата на Ampere и разполага с 2048 CUDA ядра. Въпреки това, новите чипове са проектирани за автомобилната индустрия.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *