Технологии

NVIDIA DLSS SDK вече е достъпен за всички разработчици, с добавен Linux Support

20.07.2021

author:

NVIDIA DLSS SDK вече е достъпен за всички разработчици, с добавен Linux Support

NVIDIA DLSS SDK вече е достъпен за всички разработчици с поддръжка на Linux, Unreal Engine 5 и нови персонализируеми опции.


NVIDIA направи Deep Learning Super Sampling (DLSS) по-лесен и по-гъвкав от всякога за разработчиците, за интегриране в техните игри. Последната актуализация на DLSS SDK (версия 2.2.1) дава възможност за персонализиране на нови потребителски опции, предоставя поддръжка на Linux и рационализира достъпа.

Технологията NVIDIA DLSS вече е приета и внедрена в над 60 игри, включително най-големите игрални франчайзи като Cyberpunk, Call of Duty, DOOM, Fortnite, LEGO, Minecraft, Rainbow Six и Red Dead Redemption.

DLSS използва силата на RTX Tensor Cores за увеличаване на честотата на кадрите в играта чрез усъвършенстван временен алгоритъм за супер разделителна способност във времето.

Тази актуализация на DLSS предлага нови възможности на разработчиците по време на процеса на интеграция. Нов слайдър позволява на потребителите да направят изображението по-остро или по-меко въз основа на своите лични предпочитания. Автоматичният режим DLSS позволява оптимално качество на изображението за определена разделителна способност. За разделителни способности при или под 1440P, DLSS Auto е зададено на Quality, 4K е настроено на Performance и 8K е настроено на Ultra Performance. И накрая, опцията за автоматична експозиция предлага автоматичен начин за изчисляване на стойностите на експозицията за разработчиците. Тази опция може потенциално да подобри качеството на изображението на сцените с нисък контраст.

Миналият месец NVIDIA добави DLSS поддръжка за Vulkan API игри на Proton, позволявайки на геймърите на Linux да увеличат честотата на кадрите в поддържаните от Proton заглавия като DOOM Eternal, No Man’s Sky и Wolfenstein: Youngblood. Днес NVIDIA DLSS SDK добавя поддръжка за игри, които се изпълняват в Linux с x86. Също така обявиха DLSS поддръжка за базирани на ARM платформи.

Достъпът до DLSS SDK вече е по-лесен от всякога – не се изисква приложение! Просто изтеглете DLSS SDK 2.2.1 директно от уебсайта на NVIDIA Developer, отворете приставката Unreal Engine 5 и 4.26 от пазара или използвайте DLSS директно в Unity 2021.2 бета.

източник:vidoecardz, NVIDIA 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *