Технологии

NVIDIA планира CMP XH (карта за копаене) базирана на GA100 GPU

22.03.2021

author:

NVIDIA планира CMP XH (карта за копаене) базирана на GA100 GPU

NVIDIA A100 беше първият графичен процесор на Ampere, пуснат месеци преди линията GeForce RTX 30. За разлика от моделите, ориентирани към игрите, решението GA100 е проектирано единствено за изчисления. Според Kopite A100 е „чудовище за копаене“, без да споделя никакви хеш-коефициенти или данни за производителността. Той твърди, че NVIDIA ще представи пети CMP HX модел със споменатото GPU:

NVIDIA A100, известен също като A100 Tensor Core GPU, първоначално беше представен във формат SXM. По-късно NVIDIA представи PCIe-базиран модел с пасивно охлаждане. Решенията за центрове за данни (по-рано серията Tesla) всъщност имат много общо с картите за добив. И двете изискват мощни изчислителни графични процесори, липсват конектори за дисплей и имат много специфична цел.

Графичният процесор Ampere GA100, като изчислително ориентирана архитектура, несъмнено би предложил по-добра производителност при копаенето от игралните графични процесори GA102 +. Миньорите, обаче, ще обмислят това решение само ако цената е атрактивна, което може да е проблем, като се има предвид, че NVIDIA A100 PCIe в момента се продава на цена от 10 000 щатски долара.

Kopite не е предоставил повече информация за картата за майнинг CMP A100. Настоящата пътна карта е да се представят базираните на Turing модели 30HX и 40HX до края на март, като през второто тримесечие предстоят 50HX и 90HX.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *