Технологии

NVIDIA с нов тийзър за тяхната пресконференция по време на CES 2021

11.01.2021

author:

NVIDIA с нов тийзър за тяхната пресконференция по време на CES 2021

Тази седмица навлизаме във вълнуващото събитие за всички фенове на техниката, а именно CES 2021 (Consumer Electronic Show). Това ежегодно събитие позволява на компаниите да ни покажат най-новите прототипи на своите продукти и от него винаги придобиваме някаква малка представа на къде ще отиде технологичният свят за дадената година.


Нека да започнем и с първата ни новина за тази година, която идва именно от гиганта при видеокартите NVIDIA. 

От зелените, в кратко клипче в Twitter, тийзнаха какво ще представят по време на тяхната виртуална пресконференция, която ще бъде под името GeForce RTX Game ON, и ще бъде излъчена утре. В показаното видео, четири различни картинки се появяват за секунда, което ни навежда на мисълта, че ще видим четири големи анонса. 

Знаем със сигурност, че те ще обявят своите графични процесори GeForce RTX 30 Mobility. Вече видяхме GeForce RTX 3080, GeForce RTX 3070 и GeForce RTX 3060 да се появяват в различни лийкове и дори да бъдат изброени в различни конфигурации на лаптопи.

NVIDIA със сигурност няма да ограничи своите анонси по време на CES 2021 само до мобилните си продукти. Компанията вече подготвя гама от нови настолни графични карти от серията GeForce RTX 30 и е вероятно някои от тях да бъдат представени на CES 2021. GeForce RTX 3060 12 GB вече се върти из лийкърските сайтове, така че може и да получим официално въведение следващата седмица.

От компанията също показаха и това, което изглежда като собствена имплементация  на технологията BAR,  която е пряка конкуренция на технологията SAM (Smart Access Memory) на AMD. Картинката, показва GeForce GPU, комуникиращо със CPU, което има директен достъп до целия буфер с VRAM. Изглежда, че от зелените са готови да направят публично съобщение за функцията.

И накрая, е вероятно да получим няколко анонса свързани с RTX технологията. Outsiders, Third Person RPG , коeто се разработва от People Can Fly, същите разработчици зад Bulletstorm, Gears of War и Fortnite, е показана на картинката, което ни навява на мисълта, че играта ще има възможност за DLSS и RTX.

Това може да не е единствената игра, която ще бъде обявена, тъй като NVIDIA има цял куп съобщения за PC Gaming общността, така че остана само да проследим техния стрийм, който ще бъде утре.

източник:wcftech.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *